Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرمت و بازسازی حسینیه موقوفه مشیر یا قوام یا مدرسه سلطانی در بافت تاریخی شیراز توسط اوقاف فارس درحال انجام است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سرویس اجتماعی شیرازه، حسینیه تاریخی موقوفه مشیر در ایام محرم و صفر و دیگر مناسبت‌های مذهبی محل اجرای مراسم و مجالس عزا و یکی از نقاط مهم شهر شیراز بوده که تعزیه در آن اجرا می‌شده است که این حسینیه در سال های دور و پیش از انقلاب دچار حریق شده بود و بخش عمده‌ای از آن تخریب و آسیب دیده بود اما این روزها این مکان تاریخی و مذهبی حال و هوای دیگری دارد و در مسیر مرمت و احیاء قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  در این حسینیه طبق منابع مختلف کاشی‌کاری بی‌نظیری در قسمت سنتوری یا پیشانی بنا وجود داشته که ۸ متر طول داشته و روی این سنتوری تصاویری از عاشورا درج شده که جزو نخستین نقاشی‌های قهوه‌خانه‌ای و بسیار بی‌نظیر بوده است که امروز هیچ اثری از آن نیست اما کپی از آن نقاشی در امامزاده ابراهیم شیراز وجود دارد.   به گزارش روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان فارس، حسینیه تاریخی موقوفه مشیر هم اکنون در دست مرمت کارشناسان فنی است و در مسیر بازسازی و احیاء قرار گرفته است.   حسینیه مشکلات حقوقی یا مالکیتی ندارد   معاون بهره‌وری اقتصادی اوقاف و امور خیریه استان فارس از بازسازی این بنای تاریخی خبر داد و گفت: حسینیه مشکلات حقوقی یا مالکیتی ندارد؛ هیچ وقت مشکلات حقوقی نداشته است.   سعید شریفی افزود: آنچه الان برای ما اهمیت دارد حفظ و حراست از بنای تاریخی است زیرا با توجه به اینکه در سال‌های قبل از انقلاب در این مکان آتش سوزی رخ داده است و بخش زیادی از ساختمان چوبی در آن آتش سوزی سوخته است تمام سعی ما بر این است که بنای فعلی را حفظ کنیم و در صورت امکان بخش‌های آسیب دیده حسینیه مجدد مرمت و احیا شود.   به گفته معاون بهره وری اقتصادی اوقاف فارس، هم اکنون نگهبان به صورت ۲۴ ساعته در محل حسینیه مستقر شده است و این مکان حراست می‌شود.   اختصاص ۱۸۰ میلیون تومان اعتبار عمرانی به مرمت حسینیه   وی عنوان کرد: به لحاظ مرمت مبلغی در حدود ۱۸۰ میلیون تومان اعتبار عمرانی از محل اعتبارات عمرانی دولتی برای این مکان اختصاص یافته بود که در حدود ۷۰ درصد این مبلغ تاکنون هزینه شده است؛ این اعتبار صرفاً برای سردر و راهروی ورودی حسینیه مشیر بوده است که در حال حاضر کار مرمت سردر به اتمام رسیده است.   به گفته شریفی، هم اینک در حال رایزنی با اداره کل میراث فرهنگی استان هستیم تا مشخصات فنی کار مرمتی که باید در آن انجام دهیم را اعلام کنند تا طبق مشخصات فنی میراث فرهنگی ادامه کار صورت پذیرد.   معاون بهره‌وری اقتصادی اوقاف و امور خیریه استان فارس ادامه داد: به دلیل اینکه ساختمان حسینیه مشیر قدیمی است و شرایط خاصی دارد اولویت این است که بنا تا جایی که ممکن است مرمت شود و از آن حفظ و نگهداری کنیم و با توجه به اینکه مکان مذکور موقوفه با کاربری حسینیه و مذهبی است، در حال حاضر کلیه برنامه‌های اداره کل اوقاف فارس در راستای حفظ بخش‌های تاریخی مجموعه است.   وی بار دیگر بر این نکته تاکید می‌کند که حسینیه موقوفه و مالک آن اوقاف است و برای مالکیت آن هرگز بحث و شبهه‌ای وجود ندارد.   شریفی با تصریح اینکه مسئولیت حفظ و نگهداری این حسینیه با اوقاف است و در عین حال در این زمینه با اداره میراث فرهنگی همکاری و هماهنگی‌های لازم انجام می‌شود، عنوان کرد: به نحوی که هرگونه فعالیت که در حوزه مرمت بخواهیم انجام دهیم زیر نظر کارشناسان میراث فرهنگی انجام می‌شود. ضمن آنکه مشخصات فنی و دستور کار از اداره میراث گرفته می‌شود، کارشناسان توسعه و عمران اداره کل اوقاف فارس بر حسن انجام کارهای مرمت نظارت دارند.   به گزارش شیرازه، حسینیه مشیر مربوط به سده ۱۳ ه. ق است و در شیراز، خیابان قاآنی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۳۵۱ با شماره ثبت ۹۱۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.   انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: میراث فرهنگی حسینیه مشیر اوقاف فارس اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۵۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زورخانه پولاد هرچه زودتر ثبت ملی شود

ایسنا/فارس رئیس هیئت ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای استان فارس می گوید: اگر زورخانه پولاد به عنوان قدیمی‌ترین زورخانه کشور ثبت ملی شود، دیگر تهدیدی مثل تغییر کاربری شامل آن نخواهد شد.

سید حسن حسینی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه زورخانه پولاد قدیمی‌ترین زورخانه جنوب کشور است، گفت: در سال ۱۳۹۸ مالک شخصی که ۳ دُنگ آن را در اختیار دارد، مراجعه کرد و این زورخانه را در اختیار گرفت.

وی افزود: مالک شخصی قصد تغییر کاربری مجموعه را داشت اما با پیگیری روسای قبلی هیئت‌های شیراز و فارس، این اتفاق نیفتاد و از زمانی که ما مسئولیت را به عهده گرفتیم هم از طریق اداره میراث فرهنگی، شورای شهر و استانداری پیگیری کردیم تا این تغییر کاربری رخ ندهد.

حسینی با بیان اینکه هنوز این زورخانه ثبت یونسکو نشده اما اجازه تغییر کاربری هم به آن داده نشده است، گفت: از آنجایی که این زورخانه در بافت تاریخی شیراز واقع شده است، مالک شخصی به دنبال این است که آن را به فضایی تجاری مثل سفره‌خانه سنتی تغییر دهد. بنابراین از مدیرکل میراث فرهنگی استان که همواره هم پای کار هستند خواهش می‌کنیم که این میراث ناملموس که جزو فرهنگ تاریخی استان ماست را ثبت کنند.

وی با اشاره به اینکه خانه‌هایی در بافت تاریخی شیراز با قدمت ۷۰ و ۸۰ ساله داریم که چون ثبت ملی شده‌اند، خطر تغییر کاربری هم تهدیدشان نمی‌کند، گفت: زورخانه پولاد حدود ۲۰۰ سال قدمت دارد و جزو ۵ زورخانه قدیمی کشور است، پس باید با جدیت تمام در حفظ آن بکوشیم.

متولی ورزش زورخانه‌ای استان فارس با بیان اینکه در سطح شیراز ۲۶ و در استان فارس ۸۴ زورخانه وجود دارد، گفت: ۸ زورخانه نیاز به بازسازی دارند و برای ۱۷ زورخانه نیز جانمایی صورت گرفته و قرار است ساخته شوند.

حسینی با اشاره به اینکه هیئت پهلوانی و زورخانه‌ای فاقد درآمد است، گفت: با توجه به اینکه خودم در رشته‌های متفاوت رزمی کار کرده‌ام  و حالا چندسالی است که در ورزش زورخانه‌ای خادمی می‌کنم، می‌دانم که در تمامی رشته‌ها درآمد زایی وجود دارد ولی در زورخانه‌های ما ورزشکاران هیچ شهریه‌ای پرداخت نمی‌کنند که این یکی از دشواری‌های ما در زمینه درآمدزایی است.

وی با اشاره به اینکه ورزش زورخانه‌ای تنها ورزش ایرانی است که در یونسکو ثبت شده است، گفت: هر کشوری، هنر رزمی و ورزش رزمی قدیمی خودش را در یونسکو ثبت کرده است و چیزهایی که در یونسکو ثبت می‌شوند، به نوعی در ارتقای فرهنگ بشریت نقش داشته‌اند.

حسینی در پایان گفت: این ورزش جزو فرهنگ ناملموس ما و فرهنگ معنوی دنیاست. حالا تفاهم‌نامه‌ای را در حال پیگیری هستیم و با مدیرکل میراث فرهنگی هم هماهنگ کرده‌ایم که زورخانه پولاد به یکی از مقاصد گردشگری گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود تا هم درآمدزایی داشته باشد و هم گردشگران با میراث فرهنگی ناملموس ما آشنا شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مرمت مسجد تاریخی«چهلستون و یری» با جدیت ادامه یابد
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • ‌اعلام برنامه‌های دهه کرامت در فارس
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • اجرای ۵۰۰ عنوان برنامه در ایام دهه کرامت در استان فارس
  • همه چیز مهیای رقابت بین نامزدهای ۲ حوزه انتخابیه مجلس در فارس است
  • مرمت پل تاریخی زمان‌خان سامان مدیریت شود
  • رده‌بندی گران‌ترین قراردادهای تاریخ با ورزشکاران
  • زورخانه پولاد هرچه زودتر ثبت ملی شود
  • فارس قهرمان راگبی جوانان کشور شد